banner
Normal view MARC view ISBD view

Terminologia de l'atenció integrada / Generalitat de Catalunya. Departament de la Presidència; TERMCAT, Centre de Terminologia

By: Catalunya. Departament de la Presidència.
Contributor(s): TERMCAT, Centre de Terminologia.
Material type: materialTypeLabelContinuing resourceAnalytics: Show analyticsPublisher: Barcelona: Termcat; 2016Subject(s): Enciclopèdies i diccionaris | Atenció integradaOnline resources: Text complet In: DL Diccionaris en líniaSummary: Diccionari en línia amb la terminologia bàsica de l'atenció integrada, que inclou 75 termes amb denominacions en català, equivalents en castellà i anglès, definicions i, en alguns casos, notes explicatives. L’atenció integrada és el nou model d’atenció que s’està construint i implantant a Catalunya a través del Pla interdepartamental d’atenció i interacció social i sanitària (PIAISS). El PIAISS, que va néixer per acord de Govern el febrer de 2014, es desenvolupa sota el lideratge compartit dels departaments de la Presidència, de Salut i de Treball, Afers Socials i Famílies, i té com a missió promoure i participar en la transformació del model d’atenció social i sanitària per garantir una atenció integrada i centrada en les persones, capaç de donar resposta a les seves necessitats. La Terminologia de l’atenció integrada, elaborada conjuntament pel TERMCAT i el PIAISS, ajuda a establir les bases d’aquest nou model d’atenció, amb l’objectiu de resoldre la manca d’homogeneïtat terminològica que es podria donar en integrar els coneixements i els conceptes propis de l’àmbit dels serveis socials i dels serveis sanitaris. Inclou termes especialment complexos des del punt de vista conceptual (per exemple atenció centrada en la persona, atenció domiciliària, atenció intermèdia, continuïtat assistencial o fragilitat) les definicions dels quals han estat debatudes i consensuades en una sessió de normalització, a la qual van assistir terminòlegs del TERMCAT i una dotzena d’experts. Aquesta terminologia inclou conceptes generals de l’àmbit (atenció integrada, atenció integral, envelliment actiu, etc.), termes relacionats amb les persones que hi participen (autodeterminació, preferència, complexitat, dependència, cuidador, pacient expert, població de risc, etc.), termes referents a diferents models d’atenció (atenció a les transicions, atenció de llarga durada, atenció continuada, atenció personalitzada, etc.) i termes referents als instruments d’integració social i sanitària (actius comunitaris, pla d’atenció compartit, planificació de l’alta, etc.).
List(s) this item appears in: Diccionaris especialitzats
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number url Status Notes Date due Barcode
Websites Websites Escola Universitària d'Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa
Internet
En línia Link to resource Not for loan 0000003350966
Websites Websites Escola Universitària d'Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa
Internet
En línia Link to resource Not for loan Consulta en línia 0000003346082

Diccionari en línia amb la terminologia bàsica de l'atenció integrada, que inclou 75 termes amb denominacions en català, equivalents en castellà i anglès, definicions i, en alguns casos, notes explicatives.

L’atenció integrada és el nou model d’atenció que s’està construint i implantant a Catalunya a través del Pla interdepartamental d’atenció i interacció social i sanitària (PIAISS). El PIAISS, que va néixer per acord de Govern el febrer de 2014, es desenvolupa sota el lideratge compartit dels departaments de la Presidència, de Salut i de Treball, Afers Socials i Famílies, i té com a missió promoure i participar en la transformació del model d’atenció social i sanitària per garantir una atenció integrada i centrada en les persones, capaç de donar resposta a les seves necessitats.

La Terminologia de l’atenció integrada, elaborada conjuntament pel TERMCAT i el PIAISS, ajuda a establir les bases d’aquest nou model d’atenció, amb l’objectiu de resoldre la manca d’homogeneïtat terminològica que es podria donar en integrar els coneixements i els conceptes propis de l’àmbit dels serveis socials i dels serveis sanitaris.

Inclou termes especialment complexos des del punt de vista conceptual (per exemple atenció centrada en la persona, atenció domiciliària, atenció intermèdia, continuïtat assistencial o fragilitat) les definicions dels quals han estat debatudes i consensuades en una sessió de normalització, a la qual van assistir terminòlegs del TERMCAT i una dotzena d’experts.

Aquesta terminologia inclou conceptes generals de l’àmbit (atenció integrada, atenció integral, envelliment actiu, etc.), termes relacionats amb les persones que hi participen (autodeterminació, preferència, complexitat, dependència, cuidador, pacient expert, població de risc, etc.), termes referents a diferents models d’atenció (atenció a les transicions, atenció de llarga durada, atenció continuada, atenció personalitzada, etc.) i termes referents als instruments d’integració social i sanitària (actius comunitaris, pla d’atenció compartit, planificació de l’alta, etc.).

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Powered by Koha